Sinterklaas

Saint Nicholas / Sinterklaas is a national feast in the Netherlands and Belgium where children get presents when they’ve been nice. It’s just like Christmas, but that’s also a national feast in these countries. So, I guess they’re lucky and will get double presents :).
Only when they’ve been nice of course. Because “Sinterklaas” is a Dutch thing, we’ll turn over in the Dutch language from here. Of course, everyone is allowed to view the different pages from Sinterklaas with coloring pages, crafts, songs, etc.

Sinterklaas is natuurlijk bij uitstek hèt feest voor kinderen. Ben je lief, dan krijg je cadeautjes. Ben je niet lief geweest, dan volgt de roe of moet je verplicht mee in de zak van Sinterklaas en zwarte Piet.
Het feest staat uiteraard in het teken van cadeautjes, maar ook van de vele activiteiten die tijdens deze dagen plaatsvinden. Zo kunnen de kinderen kleurplaten inkleuren. Maar ook bijvoorbeeld surprises maken, maskers maken en jezelf laten sminken. Ook verkleden als Zwarte Piet of de Sint horen bij het feest. Het begint allemaal met de intocht van Sinterklaas en zijn knechten met de stoomboot en de rondrit door de diverse steden.

Iedere avond voor het slapen gaan mogen de kinderen hun grootste schoen pakken en deze neerzetten. Uiteraard met de hoop dat er de volgende ochtend iets in gedaan is door Sinterklaas en zijn Pieten. Natuurlijk moet bij het zetten van de schoen flink gezongen worden. Soms moet er ook iets lekkers voor het paard en/of Zwarte Piet in of bij de schoen gelegd worden. Het zijn namelijk lange nachten voor hen, dus iets lekkers gaat er altijd wel in.

Op Sinterklaasavond is het groot feest wanneer Sinterklaas en/of zijn hulppieten een bezoekje brengen aan huis. Ze kunnen natuurlijk niet overal op visite komen. Vaak zetten de zwarte pieten dan zakken vol cadeautjes voor de deur en bonken even flink op de voordeur of ramen. Dan kan het uitpakken echt gaan beginnen.

Maar voordat het echte feest gaat beginnen, kun je je vermaken met de kleurplaten, liedjes en knutselwerkjes die we aanbieden. Klik op de links hieronder om daar naar toe te gaan, waar je ze kunt downloaden. Vervolgens even printen en …….. veel plezier 🙂

Sinterklaas kleurplaten, liedjes en knutselwerkjes

Sinterklaas kleurplaten

Kleurplaten

Sinterklaas knutselen

Knutselen

Sinterklaas Liedjes

Liedjes